Landingspagina struggles? Geef je conversie een boost met deze 4 tips

Ben jij een online coach?

Dan heb je een landingspagina.
En ik vermoed dat je er dan ook meerdere hebt ;-).

Op je landingspagina laat je zien voor wie jouw aanbod is, waarom je het aanbod hebt gemaakt en wat het resultaat is als ze met jouw aanbod aan de slag gaan.

Maar misschien converteert je huidige landingspagina niet zoals je wilt.
Of je hebt er nog geen één en wilt deze vanaf dag 1 tiptop neerzetten.

Waar je ook staat; als je het goed aanpakt, kan je met jouw landingspagina goud in handen hebben en jouw klant achterlaten met “Wow, je leest mijn gedachten, dit is precies wat ik nodig heb, waar is die knop om me aan te melden”.

In deze blog ga jij de tools krijgen om je landingspagina een upgrade te geven of met je eerste aan de slag te gaan.  

Ik wil wel gelijk eerlijk tegen je zijn. Een hoog converterende landingspagina heb je niet binnen een dag uitgevogeld. Ga lekker testen en ontdek jouw eigen gouden formule!

Hierbij mijn 4 tips voor jouw landingspagina:

Versier je landingspagina met call-to-action confetti

Elke klant van jou is uniek en zit ergens anders in het aankoopproces.

Marie is bijvoorbeeld helemaal klaar om in actie te komen en wil zo snel mogelijk jouw call-to-action button zien. Ze volgt je al een tijdje op Social Media en heeft een aantal webinars van je gevolgd en weet zeker dat jij diegene bent die haar verder kan helpen… Dus zet je eerste button gelijk voor de vouw, zodat Marie niet helemaal naar beneden hoeft te scrollen ;-).

Vervolgens plaats je een button gelijk na jouw uitleg van wat er precies in het aanbod zit (inclusief de bonussen). Na dit gelezen te hebben weet Sarah ‘dit is precies wat ik zoek’ en is ze klaar om zich aan te melden.

Bied je een cursus aan? Dan is de kans groot dat je een ‘niet goed, geld terug’ garantie aanbiedt. Daar komt de volgende button te staan.

En als laatste hebben we Anna die altijd alles tot in detail leest en vaak ook wel twee keer. Voor Anna zet je nog een button helemaal onderaan de pagina zodat ze niet naar boven hoeft te scrollen (= kans om afgeleid te worden). Als extraatje kan je net boven de laatste button nog een persoonlijke note van jou neerzetten die haar net dat extra beetje vertrouwen geeft.

Eén call-to-action button is sowieso een no-go, dus laat ik dat niet zien op je landingspagina ;-).

‘Wow, dit ben ik’ – Laten we herkenning creëren

Hoe fijn is het als je op een website komt en je het gevoel hebt dat de tekst voor jou is geschreven? Dat iemand je begrijpt en je gedachten kan lezen?

Jouw aanbod is niet voor iedereen.

Bij mij moet je bijvoorbeeld niet komen aankloppen als je er niet klaar voor bent om jezelf te laten zien of hoge kwaliteit foto’s de grootste onzin vindt.

Laat duidelijk zien voor wie jouw aanbod is en plaats dat dicht bij het begin van je landingspagina. Houd ze een spiegel voor waarin ze zichzelf herkennen en ervoor zorgt dat ze verder gaan lezen. Jij wilt dat ze na het lezen van dit onderdeel denken ‘Ja, dit ben ik’. Het geeft jouw bezoeker de bevestiging dat ze op de juiste plek zijn.

En zo niet, dan niet.
Dan is het niet jouw ideale klant ;-). En dat is ook oké!

Schets de toekomstige ik van jouw klant

In dit onderdeel ga jij je klant helpen om haar toekomstige ik te visualiseren. Wat gaat er met Marie gebeuren als ze met jou in zee gaat en er voor de volle 100% mee aan de slag gaat (met alleen aankopen en afwachten kom je er natuurlijk niet ;-))?

Dus hoe gaat haar leven eruitzien?
Hoe gaat ze zich voelen, gedragen…

Aan jou de taak om het beeld te schetsen wat er mogelijk is en hoe jouw aanbod haar daarbij gaat helpen. Schets daarin specifieke situaties. Laat zien hoe haar situatie nu is, maar dat als ze met jouw aanbod aan de slag gaat hoe haar situatie kan worden. Wat voor stress gaat ze bijvoorbeeld loslaten, gedachtes, onzekerheden en dagelijkse struggles?

In dit geval is het gras zeker groener aan de overkant ;-).

Laat jouw klanten jouw aanbod verkopen

Stel:

Wim Hof (the ice-man) zegt dat het goed is voor je immuunsysteem om elke dag minimaal 1 minuut koud te douchen.
Of je buurvrouw Annie zegt het.

Wie geloof jij eerder?

Op je landingspagina wil je het vertrouwen van jouw klant winnen. Laten zien dat jij diegene bent die haar verder kan helpen. 

Dat kan ten eerste door meer over jezelf te vertellen >>> Dus waarom ben jij diegene die haar kan helpen? Is het omdat je ervaringsdeskundige bent of ben je in een bepaalde richting afgestudeerd?

En we kennen allemaal deze uitspraak:

Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

Dus breid dit uit met iets veel geloofwaardiger…

Laat jouw klanten aan het woord. Plaats over je gehele website reviews en toon ze ook zeker op je landingspagina. En bundel ze in groepjes van 3 of 4, want dat is een stuk geloofwaardiger dan 1 ;-).

En heb je voor bekende bedrijven gewerkt? Of ben je in bepaalde media geweest? Laat het zien door de logo’s te tonen.

Dat vertrouwen heb je zo snel in the pocket :-).

Tijd voor wat actie

Met deze tips ga jij met jouw landingspagina de volgende stap zetten in conversie.

En ik wil afsluiten met nog een extra tip.

Gebruik hoge kwaliteit afbeeldingen.

94% van de eerste indrukken is op basis van het design van je website. Beeld nemen we veel sneller in ons op dan tekst en je hebt maar een paar seconden om die aandacht van jouw bezoeker te pakken.

‘In the blink of an eye’.

Dus gebruik hoge kwaliteit afbeeldingen op je landingspagina. Dit is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat mensen lekker blijven plakken ;-).

Liefs, Annet

P.s. Kan je wel een tweede paar ogen gebruiken?

Mijn agenda staat open voor een 30 min. adviesgesprek. In deze 30 minuten ga ik zoveel mogelijk van mijn kennis met jou delen die jou meer conversie gaan opleveren.

Wat kan je b.v. verbeteren om de conversie van je website te verhogen? Hoe gebruiksvriendelijk is jouw website voor je bezoeker? Is het pad wat je bezoeker moet bewandelen logisch? Spreekt alles voor zich? En hoe bind jij je bezoeker aan je? Hoe schep je vertrouwen?

Je gaat een overload aan tips & tricks krijgen.

ik ben ANNET

#webdesign & #personalbrandingexpert

Wil jij in een online jungle waar iedereen hetzelfde is het verrassingsmenu zijn dat smaakt naar meer? You came to the right place ;). Volg mij voor inspo & tips voor het neerzetten van een onvergetelijke 1ste indruk. 

TOP LINKS

READ the LATEST

Fancy working together?
Shop onze
Website templates
#makeover
Custom
Website design

#maatpak