Hier moet het design van je website aan voldoen als je een professionele coach bent: 3 tips.

Ben je professioneel coach, maar straalt het design van je website uit dat je zomaar wat aan het doen bent? Dat kan beter! In dit artikel ga ik je drie praktische tips geven waar je meteen jouw website design mee kan professionaliseren.

De tips voor een professionele coaching website 

Of je nu een life coach, business coach, voedingscoach of ander type coach bent.. Jouw website is de plek om je kennis en aanbod te delen, jezelf te laten zien en te connecten met je doelgroep. Maar dat is niet alles. Het is ook de plek waar je toewerkt naar die o-zo-belangrijke eerste conversie. En jouw website design speelt daarin een essentiële rol! Dus laten we starten met website design tip nummer 1:

1. Voeg (wit)ruimte aan je website toe voor een elegant design

Witruimte in website design staat gelijk aan persoonlijke ruimte.
En die hebben we allemaal nodig.

Stel je gaat naar een tempel en het is daar mega druk. Je neus zit in de oksel van de persoon voor je, je rugzak zit de hele tijd vast tussen de mensen… Iedereen staat hutje mutje op elkaar. Hoeveel kan je ‘echt’ zien van de tempel als het zo druk is? Lukt het om alles rustig in je op te nemen? Ik vermoed van niet ;). Witruimte geeft balans aan je coach website en laat belangrijke informatie opvallen. Het is letterlijk en figuurlijk ademruimte. Ademruimte om alles op je in te laten werken. Als je witruimte op de juiste manier toepast in teksten, rondom afbeeldingen en buttons, geeft het je website een gevoel van balans, professionaliteit, elegantie en voelt het fijn om door je website heen te navigeren (en langer te blijven)… Ter voorbeeld de website van Amber van The Social Good Girl om te laten zien wat ik exact met witruimte bedoel:

Witruimte toevoegen voor professionele coach website

Zie je de lucht tussen de elementen? Het staat niet te dicht op elkaar, maar ze zijn ook niet aan het zweven. Het is lekker voor het oog en fijn om te lezen. Dat is wat goede witruimte doet! Het gaat om het vinden van de perfecte balans tussen genoeg ruimte en dat het ook nog één geheel is.

Extra website design tip! Zorg dat je overal op je website, pagina’s en blokken ongeveer evenveel witruimte toevoegt. Tussen blokken, de titel en de bodytekst, rondom buttons… Je gaat echt een wereld van verschil zien in professionaliteit.

2. Lijn tekstblokken op je website links uit voor een fijne leeservaring

Ben je weleens op een website geweest dat de tekst bijna van de linkerrand van het scherm naar de rechterrand loopt? Dat je een paar woorden hebt gelezen en geen idee meer hebt op welke regel je zit!? Te brede tekstblokken, met teveel tekst die in het midden zijn gecentreerd, zijn een no go voor je website als coach. Dit is hoe het NIET moet:

Tekst coach website links of midden uitlijnen
  1. De tekst is te lang om in het midden gecentreerd te kunnen worden
  2. Het blok is te breed waardoor de kans groot is dat je ogen verdwalen over de regels.

 

Hoe je dit kan oplossen? Lijn de tekst links uit, maak het tekstblok smaller, et voila:

Design blok website voor coaches

Het is nu veel fijner om de tekst te lezen. Dé reden voor je bezoeker om nog even op je website te blijven en niet de muis naar X sluiten te bewegen.

Betekent dit dat je NOOIT tekst in het midden mag centreren op je website?

Natuurlijk niet! Een quote of een uitspraak kan je prima in het midden centreren. Zolang deze niet 10 regels lang is en het blok niet te breed. Houd je blokken leesbaar zodat jij je boodschap goed kan overbrengen en jouw bezoeker geboeid blijft doorlezen.

3. Een killer van een hero section op je website

Het allerbelangrijkste blok op elke website pagina van een coach is de hero section. Dit is het eerste wat jouw bezoeker ziet zodra ze landen op je website EN ze laat doen besluiten of ze blijven of verder gaan buurten bij je concullega. Aan jou de taak dus om je bezoeker te laten zien dat hij/zij op de juiste plek is! Zorg dus dat je titel (H1) direct de aandacht van je bezoeker trekt. Wat is het grootste verlangen van jouw klant? Of van welke pijn wil hij/zij vandaag nog af?

Website tips voor coaches - Wat zet je in het eerste blok op je website

BONUS TIP! Plaats boven de vouw, in de hero section, direct een button.

Sommige coachees zijn direct klaar om in actie te komen en je wilt ze niet laten verdwalen op je website op zoek naar die button. Dus plaats direct in de hero section een call to action button. Dit kan naar je gratis item zijn zoals een e-book, het aanvragen van een adviesgesprek of als het op je salespagina is de button naar het aankopen van jouw cursus of 1:1 coachingprogramma.

Meer website design tips voor jou als professionele coach?

In de afgelopen 5 jaar als website designer en daarvoor 10 jaar als marketeer en designer weet ik de do’s en dont’s voor een professionele website die van het scherm afspat. In deze blog heb ik ‘slechts’ 3 van de design principes die ik altijd toepas op websites & personal branding met je gedeeld. Ik ben dus pas net op dreef ;).

Ben je hongerig naar meer? In juli lanceer ik mijn e-book ‘Van houtje touwtje naar een scroll stoppende website die jouw ideale klanten verleid‘. Schrijf je in om als een van de eersten deze te ontvangen:

Als je mijn e-book download ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Honey, let’s take you(r website) to the next level! En laten we samen je impact vergroten.

ik ben ANNET

#webdesign & #personalbrandingexpert

Wil jij in een online jungle waar iedereen hetzelfde is het verrassingsmenu zijn dat smaakt naar meer? You came to the right place ;). Volg mij voor inspo & tips voor het neerzetten van een onvergetelijke 1ste indruk. 

TOP LINKS

samenwerken?
samen-werken?
Shop Website templates
#makeover
Custom Website design & branding

#maatpak