4 tips om jouw persoonlijkheid perfect naar voren te laten komen op je website!

Je website is meer dan alleen het technische gedeelte

Het is de plek waar jij communiceert en verbindt met potentiele coachees. En op zo’n manier dat ze met jou willen samenwerken.

Als coachee kijk je verder dan alleen de credentials van een coach. Je wilt iemand die bij je past, matcht qua persoonlijkheid, benaderbaar is, iemand die je kunt vertrouwen en waar je je 100% bij op je gemak voelt.

Daarom wil je als coach dat je website 1:1 je persoonlijkheid ademt. Gelijk die verbinding maakt.

Maar hoe doe je dat nu? Hier zijn 4 manieren hoe je je website aantrekkelijker & betrouwbaarder eruit kan laten zien door het toevoegen van persoonlijkheid aan het design!

EMOTIONEEL design

Het allereerste wat je bezoeker ziet is de look & feel van je website.

De kleuren die worden gebruikt, de lettertypes, foto’s, fonts, de layout…

Gebruik elementen die jouw persoonlijkheid weerspiegelen.

Laat zien dat er een mens achter de tekst zit. Breng je content tot leven met de juiste foto’s. Gebruik hoge resolutie foto’s en dan bedoel ik geen stockfoto’s. Authentieke foto’s gaan je helpen de juiste sfeer neer te zetten en bezoekers met jou te verbinden.

Gebruik ze om de aandacht te trekken, je content te ondersteunen of als achtergrond.

Een geschreven lettertype is creatief en persoonlijk. Het laat zien dat je website gemaakt is door personen. Een rond lettertype is vriendelijker en wat losser. Of mag het wel iets meer zakelijker zijn, to the point? Wat past bij jou?

En qua kleuren; kies kleuren die aansluiten op jouw persoonlijkheid, maar houd daarin ook zeker je doelgroep in gedachten! Misschien ben jij helemaal fan van roze en donkerpaars, maar is dit iets te veel van het goede voor je doelgroep. Probeer daarin een goede mix te vinden ;-).

Jouw TONE OF VOICE

Je tone of voice is online net zo belangrijk als offline.

Je kan niet je stem verhogen om een statement te maken of even lekker een sarcastische toon opzetten ;-). Maar dit kan je wel bereiken door het gebruik van verschillende lettertypes, grootte van fonts of kleuren.

Dikgedrukt kan je gebruiken voor een statement of een geschreven letter voor een suggestie of ondertekening met b.v. Liefs, Annet

Schrijf zoals je normaliter tegen iemand praat. In je eigen woorden.

Houd het simpel en persoonlijk :-).

Vertel JOUW verhaal

Iedereen heeft een verhaal. Dit is mijn verhaal:

Vanaf midden 20 worstelde ik met het vinden van mijn plek… Ik voelde me rusteloos, ongelukkig, emotioneel instabiel en snel overwhelmed. Ik was niet blij met het leven wat ik leefde, voelde me emotieloos

Op papier had ik alles. Een goede baan, ik was gezond, had een lekker appartement in Amsterdam, een leuke vriend en veel vrienden. Er was dan ook geen logische verklaring voor hoe ik mij voelde.

Ik voelde me disconnected van mijzelf en wist dat ik iets moest doen..

De eerste keer dat ik professionele hulp zocht was in 2014. Er waren een paar kruispunten in mijn leven, waarvan 1 een 6 maanden traject bij een psycholoog die me nergens bracht. Behalve een stuk lichter in m’n portemonnee.

Na jaren zoeken gaf ik het op. Het lag vast aan mij. Ik nam een break van het leven in Nederland en besloot een paar maanden te gaan reizen (in de hoop dat alles vanzelf beter zou gaan).

Na 2 maanden voelde ik me nog steeds uitgeblust en emotieloos.

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was ergens midden in Vietnam en belde een vriendin huilend op. Ik voelde me zo lost en wist echt niet meer wat ik moest doen

Zij zat ook met haar handen in het haar, wist niet meer hoe ze me kon helpen. Maar in het gesprek sprak ze over een coach uit mijn geboorteplaats die haar leven helemaal om had gegooid.

Ik gaf het een kans.

Belde haar en het is m’n beste beslissing ooit geweest.

Zij heeft me gered. De transformatie die ik heb doorgemaakt is ongelofelijk. Ik heb mezelf en m’n leven binnenste buiten gekeerd en heb eindelijk de rust gevonden waar ik zo naar op zoek was.

Deze rust gun ik iedereen.

Ik ben zelf geen coach. Maar door mijn werk hoop ik zoveel mogelijk coaches een platform te geven en indirect daarmee zoveel mogelijk mensen te helpen

Is dit persoonlijk? Ja.
Vind ik het moeilijk om te delen? Ja.

Maar het is wie ik ben.

Je over mij pagina is de mogelijkheid om je van je kwetsbare kant te laten zien. Zeker laat je ook je professionele carrière daarin naar voren komen. Maar maak het persoonlijk, wie ben jij, waarom doe je wat je doet, hoe is het zo gekomen dat je nu coach bent? Je lezer wilt je leren kennen, voelen hoe je bent als persoon.

Zoiets simpels als je hobby’s of passies helpen bij de connectie. En zeker, geef je grenzen hierin aan. Voeg alleen informatie toe die waardevol is om te delen.

Let’s BLOG!

Een blog op je website is top voor SEO + je kan je bezoekers een kijkje geven in jouw leven en karakter. Creëer altijd content die relevant is en waarin jouw expertise naar voren komt, maar geef er een persoonlijke twist aan door je persoonlijke mening, ideeën of eigen ervaringen eraan toe te voegen. Dit maakt de content niet alleen aantrekkelijker, maar je lezers gaan je zo ook beter begrijpen en hopelijk ook een stap dichterbij brengen om met jou te gaan samenwerken. Als lezers het gevoel krijgen jou echt kennen, zijn ze sneller geneigd met jou te willen samenwerken.

En dat is wat je wilt.

Mensen worden merken.
Merken worden mensen.

Digitaal wordt met de dag belangrijker.

Maar dat betekend niet dat we menselijke interactie minder belangrijk vinden.

Door het toevoegen van persoonlijkheid aan je website, verklein je het gat tussen de technische en onpersoonlijke natuur van een website naar een vriendelijke, benaderbare, gebruiksvriendelijke en persoonlijke ervaring die we zo vaak missen online..

Als je op wilt vallen, heb je een sprankelende online persoonlijkheid online nodig.

En iedereen heeft een eigen persoonlijkheid.

Ik heb een persoonlijkheid, jij hebt een persoonlijkheid, je concullega coach heeft een persoonlijkheid…

Iedereen is uniek.

Durf jouw persoonlijkheid te laten zien op je website. Het maakt jouw uniek, valt op en verbind jou met je doelgroep!


Let’s CHAT!

Je website zorgt voor die o-zo-belangrijke eerste indruk.

Ik wil je graag helpen met een fris design en online aanwezigheid die stijlvol, professioneel en helemaal jou is.

Bel/Whatsapp me op 020 211 76 99 of stuur me een e-mail op hi@redhoney.nl.

ik ben ANNET

#webdesign & #personalbrandingexpert

Wil jij in een online jungle waar iedereen hetzelfde is het verrassingsmenu zijn dat smaakt naar meer? You came to the right place ;). Volg mij voor inspo & tips voor het neerzetten van een onvergetelijke 1ste indruk. 

TOP LINKS

READ the LATEST

Fancy working together?
Shop onze
Website templates
#makeover
Custom
Website design

#maatpak