In deze blog neem ik je mee in Elementor: de populaire WordPress pagebuilder. Ik weet het, niet het meest sexy onderwerp ;), maar als je een nieuwe website wil (laten) maken is het goed om te weten wat de voordelen van Elementor zijn en waarom je voor Elementor zou moeten kiezen. Omdat Elementor mijn all time favourite tool is, durf ik mezelf een echte Elementor-kenner te noemen. Daarom weet je na het lezen van deze blog 1) alles wat je over Elementor moet weten en kan je 2) een weloverwogen keuze maken of Elementor dé tool is voor jouw website.
Wat is Elementor en waarom zou je voor Elementor kiezen?
Elementor is een visuele tool waarmee je zonder technische kennis eenvoudig een website ontwerpt en aanpast. Deze gebruiksvriendelijke drag-and-drop page builder is populair onder beginners, maar ook onder ervaren webdesigners (hi, that’s me!). Het grootste voordeel van Elementor is dat je alle vrijheid hebt om pagina’s te ontwerpen zoals jij dat wil. In tegenstelling tot de standaard WordPress-editor, verplaats en bewerk je met Elementor eenvoudig onderdelen zoals tekst, afbeeldingen en button. Terwijl je dat doet, zie je in real-time hoe de veranderingen eruitzien. Super overzichtelijk én efficiënt. Ook handig: Elementor is te koppelen aan Mailblue.
Elementor versus Divi: wat is het verschil?
Tijdens een kennismakingscall met nieuwe klanten (een vrijblijvende call plan je hier in) krijg ik vaak de vraag wat het verschil is tussen Elementor en Divi. Hoewel Elementor en Divi allebei populaire WordPress pagebuilders zijn, zijn er belangrijke verschillen. Elementor blinkt uit qua gebruiksvriendelijkheid en je hebt geen technische kennis nodig om te beginnen. Divi daarentegen kan, zeker als je een beginner bent, overweldigend zijn. Het duurt langer voordat je deze pagebuilder onder de knie hebt. Verder is de laadsnelheid bij Elementor vaak beter dan bij Divi. Dat wil je, want snelheid is belangrijk voor je SEO. Tot slot heeft Elementor een gratis versie. Ga je voor de betaalde pro-versie, dan is dat op basis van een jaarlijks abonnement. Voor Divi betaal je eenmalig, en je hebt levenslang toegang.
Tips: Hoe haal je het meeste uit Elementor?
- Optimaliseer voor mobiel: Gemiddeld kijkt zo’n 50-60 % van je bezoekers je website op hun mobiel. Elementor biedt slimme tools om de mobiele weergave van jouw website te optimaliseren. Handig!
- De feature global settings / customization is dé plek waar je al je lettertypes, kleuren en buttoninstellingen vastlegt. Wijzig je iets aan je site? Dan passen deze onderdelen zich automatisch overal aan. Meer info lees je hier.
- Gebruik widgets: Widgets zijn handig voor onderdelen als call-to-action knoppen en logo’s. In de gratis versie van Elementor kies je uit diverse widgets, maar met de pro-versie kun je nog meer interactieve elementen (90+ widgets) toevoegen, zoals e-books, lead magnet formulieren en custom lettertypes..
- Wist je dat je op bepaalde pagina’s het menu kan weglaten? Handig als je bijvoorbeeld een masterclass hebt gegeven en na afloop een salespagina deelt, maar je niet wil dat je bezoekers wegklikken.,
Meer weten over Elementor?
Yes, je weet nu het belangrijkste over Elementor. Door de gebruiksvriendelijke interface, flexibele aanpassingsmogelijkheden en sterke SEO-functionaliteiten is Elementor in mijn ogen de perfecte keuze voor elke website. Ja, dus ook die van jou! Heb je toch nog vragen over Elementor? Of ben je benieuwd hoe je met jouw website een onvergetelijke eerste indruk maakt op potentiële coachees?
Download dan nu mijn gratis e-book vol met tips voor professionele websites voor coaches.